Ord och bilder (klicka för att göra dem större). För satir: titta på Ankull.

måndag, december 10, 2007

Loop.

framochtillbaka
i en enda rörelse

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte en kommentar i december!
Och alla dina fina bilder - ingen verkar bry sig... Vad är det som fattas? Vad är det som du har som andra saknar? Varför är dina bilder så bra och ändå inga kommentarer?

Tja! År 2000 skrev Cheney, Rumsfeld och Wolfowitz om ett nytt Pearl Harbor på sidan 63 i Rebuilding America´s Defenses:
http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf
Further, the process of transformation,
even if it brings revolutionary change,
is likely to be a long one,
absent some catastrophic and catalyzing event
– like a new Pearl Harbor.

Vad menade de med det? Svårt att säga. Men svenska media har inte nämnt vad de skrev - svenska media och svenska konstnärer har haft sju år på sig att berätta om deras skriverier - försöka gestalta - ta ställning. Men svenska media tiger och svenska konstnärer tiger - och svenska folket får inget veta. De tiger också. Verkar inte vara intresserade ens av existensialistiska bilder. Och svenska konstnärer håller sig till existensialismen - vill inte längre förstå - sprida kunskap. Eller har mitt jag fel? Det finns inget som heter sanning och kärlek? Inget som är fel? Inget som är rätt? Kanske det ändå finns någon tänkande och kännande kvar? Någon som vill berätta om det nya Pearl Harbor från september år 2000?

Någon som vill veta vem som inspirerade Wolfowitz till att skriva om det nya Pearl Harbor...
Leo Strauss' Philosophy of Deception
Many neoconservatives like Paul Wolfowitz are disciples of a philosopher who believed that the elite should use deception, religious fervor and perpetual war to control the ignorant masses.


Men i Sverige finns det nästan inga som vet vem Leo Strauss var! Om man är okunnig så blir det väldigt svårt... Och då bryr man sig inte om jättebra fotografier! Dina fotografier är BRA!

Visst existensialism - vi behöver den - men vi behöver också ta ställning - berätta om vad som är gott och ont - vad som är rätt och fel! Svenska konstnärer har slutat ta ställning... Det Nya Pearl Harbor från september 2000 har de aldrig hört talas om!

Ulla Wennberg sa...

Kära anonym. Jag kan inte ta långa politiska uppräkningar på allvar när de presenteras så där anonymt. Heter du möjligen Klas?
m v h Ulla W

Anonym sa...

Anonym, kläm själv fram med vad du tror eller vet i stället för att smyga omkring på andras bloggar och göra dig märkvärdig!