Ord och bilder (klicka för att göra dem större). För satir: titta på Ankull.

fredag, oktober 05, 2007

Bastant


Tiden går, var det inte nyss fredag, är det vår eller höst, bor jag här? Som en pelare väntar jag, stenstilla. Grå blir grå. Nyss var det fredag, snart är det vår eller höst, grå väntar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Varför inte länka till de som var med på utställningen i Kärrtorp?
konstutställning.pdf
Och grå kanske inte bara behöver vänta? Måste inte Internet användas till något positivt? Sätta färg på gråheten!

Googlar man lite så kan man hitta intressanta länkar - säkert går det att hitta bättre länkar till dessa - men här ett försök för att få människor att hitta till varandra - kanske konstnärer kan skapa något som liknar alternativ.nu?
alternativ.nu/
Henrik Bromander
www.bromander.nu/
Pia Jämtvall
http://hem.passagen.se/jamtvall/
Jan Frykholm
janfrykholm.se/index.html

Robert Nyberg
www.robertnyberg.nu/

Christer Themptander
web.telia.com/~u86638128/themptander.htm
Lehån
LEHÅN
Barbro Skoog-Stenström
illustratorcentrum.se

Ulla Wennberg
ylletur.blogspot.com/

Det saknas på något sätt ett forum för konst! Där de som verkligen vill säga något kan mötas. En utställning i Kärrtorp finns bara en kort tid att se. På internet så kan saker och ting finnas kvar lite längre. Bara en idé!

Ulla Wennberg sa...

kära anonym vem är du?
undrar
Ulla w

Anonym sa...

Det är väl rätt ointressant vem jag är! Vem är du? Jag tror inte du känner ditt jag till fullo?

Nej - det handlar om att förjaga gråheten! Försöka hitta ett sätt att föra ut det konstnärer gör! Konstnärer måste själva försöka! Internet ger möjligheter. Din blogg är jättefin med alla fina bilder och tankar men först när det finns en kommunikation så blir det intressant!
ALTERNATIV.NU
kan ge lite tips - men det gäller att hitta på något själv! Jag tror att det finns massor med människor som är intresserade av din och dina kompisars konst - människor som aldrig hittade till Kärrtorp - aldrig hittar till din blogg - det finns ju mer än sex miljarder människor på den här planeten! Varför inte försöka hitta till några av dem? Bara några stycken!

Det måste väl gå att skapa något seriöst på Internet för kommunikation med de som kan vara intresserade! Det måste väl gå att hitta kontakter(programmerare, anslagsbeviljare) som vill hjälpa konstnärer att komma ut - komma ut ur det grå - för att visa det grå!
Visa både det grå och det färgrika och det svartvita... Visa BILD!

De flesta människor behöver din och dina kompisars KUNSKAP om BILD!!! Försök att dela med er! Hitta på något! Vad som helst! Prata med någon om vad ni vill...


Du kan läsa här på sidan 63 i Rebuilding America´s Defenses skrivet i september 2000 av Cheney, Rumsfeld och Wolfowitz och klura på det!!! Det går inte att klura på det själv!!! LÄS: www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf
Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

De skrev om ett nytt Pearl Harbor i september 2000! Och svenska media har inte nämnt det på sju år! Det kanske kan ge upphov till några BILDER? BILDER som behöver kommuniceras - spridad - diskuteras - på något forum - skapa ett slags ALTERNATIV NU! MEDIA TIGER! VEM ska tala? BILDER kan TALA! För att låta bilder berätta om vad deras nya Pearl Harbor så kan man inte vara ensam med sina bilder! man måste vara flera som berättar tillsammans! Låter många vara med och lyssna till vad bilderna har att berätta...

Anonym sa...

Om du vill veta mera om deras nya Pearl Harbor så är det ju bara att GOOGLA - skriv in: "new Pearl Harbor" och du kan själv få veta mera!!! Förstå! Göra dig bilder! Få andra att göra bilder! Varför tiger svenska konstnärer? Känner de inte till det nya Pearl Harbor? Det finns inga fora för svenska konstnärer och deras publik? Något fel måste det vara! Det är ju bara att GOOGLA på "new Pearl Harbor" - kan inte vara så svårt att förstå - göra sig bilder av...

Anonym sa...

Lite Fröding där, fast inspirerad av något helt annat än hans gråberg. Det var värst vad Anonym härsknade till över detta. Han eller hon skriver om vikten av att gå ut och talar inte ens om vem han/hon själv är. Tala om att bita sig i svansen.
Jag hittar inte Frödingdikten just nu, men det är en kort en och jag tror att den heter Gråberg. Fröding är alldeles för bortglömd. Han har gjorts till något värmländskt original eller till en stackars galning som aldrig fick något fruntimmer. Men han var den största på den tiden.

Anonym sa...

Hans O har kommenterat. Han tycker det handlar om Fröding! Fröding är död sedan länge. Dikten handlar väl om nutid i evighet - Tiden går, var det inte nyss fredag, är det vår eller höst, bor jag här?

Skribenten har identifierat sig med en varg med tungan som hänger utanför käften fastsatt på en stenpelare. Dikten fortsätter så här: Som en pelare väntar jag, stenstilla. Grå blir grå. Nyss var det fredag, snart är det vår eller höst, grå väntar.

Det handlar väl om nutid i evighet? Visst Fröding levde i sin nutid i evighet - men nu lever vi i vår nutid i evighet,,, Och då förstår Hans O ingenting - pratar om härsknar till - när länken går till Rebuilding America´s Defenses skriven av Cheney, Rumsfeld och Wolfowitz i september 2000 där de talar om ett nytt Pearl Harbor - ett år innan det hände - de säger att det kan bli ett catastrophic and catalyzing event! I efterdyningarna av det lever vi!!! Och Hans O pratar om Fröding. Dags att vakna Hans O! Och dags att vakna svenska konstnärer som kan använda sig av bildspråk - dags att börja använda sitt bildspråk för att tala om vår tid - om det nya Pearl Harbor som enligt en viss Woolsey startade det fjärde världskriget!!!
LOS ANGELES, California (CNN) -- Former CIA Director James Woolsey said Wednesday the United States is engaged in World War IV, and that it could continue for years.

Varför tiger svenska media om det nya Pearl Harbor beskrivet av Cheney, Rumsfeld och Wolfowitz i september 2000! Inga svenska media har nämnt deras skrift:
Rebuilding America´s Defenses

LÄS sidan 63 Hans O och alla andra och TÄNK och KÄNN - det handlar om gråhet och det handlar om falska färger!
Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

Pearl Harbor var en bluff! Googla själv på det! Här finns en länk att läsa:

PEARL HARBOR MOTHER OF ALL CONSPIRACIES

De flesta svenskar kan ingen historia. De börjar prata om Fröding när det handlar om vårt jordklot i vår egen tid! Svenskar låter sig luras! De är inga internationella kapitalister som känner människors svagheter jorden runt! Skriver en plan för världsherravälde kallad Rebuilding Americas Defenses utgiven i september 2000 om ett nytt Pearl Harbor! Och inga svenska media har nämnt om den på SJU ÅR! Hans O lever i okunnighet. Han drömmer om Fröding. Hans O är säkert en vaken människa på sitt sätt men när media håller honom okunnig så går hans tankar lite fel - det handlar om vår nutid - Hans O! SÅ LÄS Rebuilding Americas Defenses från september 2000 och TÄNK och KÄNN!!!

Ska vi låta oss luras? NEJ - vi måste lära oss att se och känna! Det handlar om att skaffa sig KUNSKAP för vargen som hänger med tungan utanför käften - en del av en grå pelare! Vargen måste lära sig lite för att förlora sin vargnatur för att få syn på sin vargnatur...
Så läs Rebuilding Americas Defenses från september 2000 med dess tal om ett nytt Pearl Harbor.

Det handlar om att svenska konstnärer tar sitt ansvar! Försöker nå ut med sina bilder! Inte bara ställer ut dem i KÄRRTORP några veckor... Svenska konstnärer måste få svenska folket att vakna! Iallafall kan de försöka! skapa något eget ALTERNATIV.NU

YLLEMOR är väl en av väldigt få svenska konstnärer som ändå bryr sig om att försöka nå ut - använder sig av Internet - vår demokratiska Media-kanal - inte ägd av Stenbeck eller någon byråkrat. Varför kan inte svenska konstnärer tillsammans försöka nå ut?